Viemärin laadunvarmistus

Saat meiltä luotettavan ja puolueettoman laadunvarmistuksen viemäreistäsi. Etsimme virheet ja puutteet, jos viemärin toiminnassa on ongelmia tai haluat varmistaa tehdyn urakan laadun.

Milloin tehdä viemärin laadunvarmistus?

Edullinen, nopea ja luotettava keino varmistaa viemärin virheettömyys
Mahdollisuus reklamoida ennen takuuajan umpeutumista
Haluat luotettavan tiedon urakan laadusta ja onnistumisesta
Viemärin toiminnassa on ongelmia

Käyttöönottotarkastukset ja laadunvarmistukset

Viemärin laadunvarmistuksessa etsitään virheitä ja puutteita, joita ei alle 10 vuotta sitten rakennetussa tai alle 2 vuotta sitten saneeratussa rakennuksessa pitäisi olla ja/tai joista myyjällä on vastuu asuntokauppalain mukaan.

Urakoitsija vastaa urakan vioista ja puutteista, joiden näytetään johtuvan hyvän rakennustavan laiminlyönneistä ja ilmenevät kymmenen vuoden kuluessa siitä, kun hallinto luovutetaan osakkeenomistajille.

Vuosien varrella havaituista virheistä pitää ilmoittaa rakennuttajalle välittömästi, jotta epäkohdat saadaan korjatuksi, ennen kuin syntyy suurempia vaurioita.  Kuluttajariitalautakunta on katsonut, että jopa 4-5 kuukauden viivyttely virheen ilmoittamisessa oli liian pitkä aika.

K&T Prosessipuhdistus noudattaa rakennusurakan yleisiä sopimusehtoja (YSE 1998), joita sovelletaan elinkeinoharjoittajien välisiin urakkasopimuksiin.

Takuuaika on YSE 1998:n perusteella kaksi vuotta ja alkaa urakan hyväksytystä vastaanotosta. Urakoitsija on kuitenkin vastuussa 10 vuoden ajan rakennusvirheistä, jotka näyttävät aiheutuneen urakoitsijan törkeästä laiminlyönnistä tai täyttämättä jääneestä suorituksesta tai virheistä, joita tilaaja ei ole voinut havaita vastaanottotarkastuksessa tai takuuaikana.

Kiinteistökaupassa, jossa on kyseessä kahden yksityishenkilön välinen kauppa, on myyjällä vastuu virheestä viiden vuoden ajan. Mikäli kyseessä on yksityishenkilön ja ammattimaisesti kiinteistöjä myyvän tai rakentavan elinkeinonharjoittajan välinen kauppa, myyjän vastuuajan pituus voi olla 10 vuotta.

Viemäreiden laadunvarmistuksessa löytyneitä putkistojen ongelmia:

Putkiongelma

1. Laadunvarmistuksessa löytynyt putkiongelma

Putkiongelma

2. Laadunvarmistuksessa löytynyt putkiongelma

Putkitukos

3. Laadunvarmistuksessa löytynyt putkitukos

Tukkeutunut putki

4. Laadunvarmistuksessa löytynyt putkitukos

Viemärin laadunvarmistus

Soita meille ja tilaa putkistojen laadunvarmistus tai lähetä tarjouspyyntö!