Viemärin kuntotarkastus

Viemärin kuntotarkastus on edullinen, nopea ja luotettava keino varmistaa, että kiinteistön viemärit ovat kunnossa.

Milloin tulisi tehdä viemärin kuntotarkastus?

Suositeltavaa tehdä noin 10-vuoden välein.
Viemärin toiminnassa on ongelmia.
Haluat luotettavan tiedon putkiremontin tarpeellisuudesta.
Olet aikeissa myydä tai ostaa vanhemman kiinteistön ja epäilet viemärin kuntoa

K&T Prosessipuhdistus tekee viemärin kuntotarkastuksen edullisesti ja luotettavasti.

Tarkastetut viemärit poistavat epävarmuuden viemärin kunnosta, lisäävät luottamusta asukkaiden keskuudessa ja nostavat asunnon arvoa ja vähentävät riskejä kaupanteossa.

Viemäriputki kuluu sisältäpäin, eikä ongelmia välttämättä näe ulkoisesti. Viemärin elinikä on huomattavasti lyhyempi kuin yleisesti luullaan.

K&T Prosessipuhdistus tarkastaa kiinteistöjen viemärit kustannustehokkaasti. Saat kuvauksen videotiedostona ja puolueettoman raportin putkistosi ja viemärisi kunnosta. Selkeän raportin perusteella on helppo tehdä tarvittavat korjaussuunnitelmat.

Käytössämme on nykyaikainen kuvauskalusto, jolla voimme kuvata putkiston aina 30mm:stä 400mm saakka. Lattiakaivojen hajulukot eivät aiheuta ongelmia. Pystymme paikallistamaan putkistoissa olevat viat tarkasti useiden metrien syvyydestä.

Merkittäviä eroja saman talon viemäreiden kunnossa

KIMAB:in suorittamassa tutkimuksessa todettiin jopa 20 vuoden elinikäeroja saman talon viemäreiden välillä. Vaakasuorien keittiöputkien elinikä oli lyhyin, kun taas parhaiten säilyneet putkiosat löytyivät pystysuorista kylpyhuoneiden viemäreistä.
Viemärin kunto on oleellista tietää asuntokauppaa tehdessä. Viemärin kunnostukset voivat olla kalliita projekteja, joten mahdollisilta ikäviltä yllätyksiltä vältytään kun viemärin tarkastuksesta on muiden tarkastusten ohella huolehdittu. Viemärin kuntotarkastuksen tilaa yleensä asunnon myyjä, mutta jos sitä ei ole tehty, on tarkastus hyvää pyytää toteutettavaksi asunnon ostajan virassa.

Laatuvaatimuksemme edellyttää aina viemärinpuhdistuksen ennen viemärin kuvausta.

Jo muutaman kuukauden käyttö kerryttää viemäreiden pintaan liettymää/saostumaa. Tämän vuoksi laatuvaatimuksemme edellyttää aina ennen kuvausta viemäreiden puhdistuksen. Viemäri puhdistetaan juuri kyseistä työtä varten optimoidulla vesipaineella. Vedenpainepesu on tehokas, mutta hellävarainen tapa putkiston puhdistamiseen.
"Suositukseni on, että kun viemäreiden ikä lähestyy 30 vuotta, ne pitää tutkia ja harkita toimenpiteitä, sen sijaan että joudutaan akuutteihin toimenpiteisiin vuodon ilmaannuttua. Tuloksemme osoittavat, että 60- ja 70-luvun talojen viemäreissä on suuri kunnossapitotarve".

Jörgen Almqvist, KIMAB (Euroopan johtava korroosio- ja metallintutkimuslaitos)

Katso video viemärin kuntotarkastuksesta

Viemärin putki

Hinnasto

Tarjous:
Hinnasto / esite 2022:

Teemme myös viemärin käyttöönottotarkastukset ja laadunvarmistukset

Viemärin laadunvarmistuksessa etsitään virheitä ja puutteita, joita ei alle 10 vuotta sitten rakennetussa tai alle 2 vuotta sitten saneeratussa rakennuksessa pitäisi olla ja/tai joista myyjällä on vastuu asuntokauppalain mukaan.

Urakoitsija vastaa urakan vioista ja puutteista, joiden näytetään johtuvan hyvän rakennustavan laiminlyönneistä ja ilmenevät kymmenen vuoden kuluessa siitä, kun hallinto luovutetaan osakkeenomistajille.

Vuosien varrella havaituista virheistä pitää ilmoittaa rakennuttajalle välittömästi, jotta epäkohdat saadaan korjatuksi, ennen kuin syntyy suurempia vaurioita.  Kuluttajariitalautakunta on katsonut, että jopa 4-5 kuukauden viivyttely virheen ilmoittamisessa oli liian pitkä aika.

Takuuaika on YSE 1998:n perusteella kaksi vuotta ja alkaa urakan hyväksytystä vastaanotosta. Urakoitsija on kuitenkin vastuussa 10 vuoden ajan rakennusvirheistä, jotka näyttävät aiheutuneen urakoitsijan törkeästä laiminlyönnistä tai täyttämättä jääneestä suorituksesta tai virheistä, joita tilaaja ei ole voinut havaita vastaanottotarkastuksessa tai takuuaikana.

Kiinteistökaupassa, jossa on kyseessä kahden yksityishenkilön välinen kauppa, on myyjällä vastuu virheestä viiden vuoden ajan. Mikäli kyseessä on yksityishenkilön ja ammattimaisesti kiinteistöjä myyvän tai rakentavan elinkeinonharjoittajan välinen kauppa, myyjän vastuuajan pituus voi olla 10 vuotta.

Milloin tehdä viemärin laadunvarmistus?

Edullinen, nopea ja luotettava keino varmistaa viemärin virheettömyys
Mahdollisuus reklamoida ennen takuuajan umpeutumista
Haluat luotettavan tiedon urakan laadusta ja onnistumisesta
Viemärin toiminnassa on ongelmia

Viemäreiden laadunvarmistuksessa löytyneitä putkistojen ongelmia:

Putkiongelma

1. Laadunvarmistuksessa löytynyt putkiongelma

Putkiongelma

2. Laadunvarmistuksessa löytynyt putkiongelma

Putkitukos

3. Laadunvarmistuksessa löytynyt putkitukos

Tukkeutunut putki

4. Laadunvarmistuksessa löytynyt putkitukos

Viemärin laadunvarmistus

Soita meille ja tilaa putkistojen laadunvarmistus tai lähetä tarjouspyyntö!

Tarjouspyynnöt

Palveluidemme hinta muodostuu muun muassa ajankohdasta, työn kestosta, käytettävästä kalustosta ja etäisyydestä. Hinnoittelumme on edullinen ja palvelumme ovat kotitalousvähennyskelpoisia. Toimialuettamme on Pääkaupunkiseutu, Pirkanmaa ja Varsinais-Suomi.

Pyydä kiinteistöjen ja teollisuuden palveluistamme tarjous lomakkeellamme.
Pyydä tarjous